creto-design-logo

Creto Design ekibi olarak, bugüne kadar firmasını ve kendisini web dünyasında görmek isteyen yüzlerce firmaya ve kişiye hizmet verdik.

İLETİŞİM
Web Site Tasarımı Wordpress

WordPress Nedir? WordPress Web Sitesi Nasıl Yapılır?

wordpress-nedir-wordpress-web-sitesi-nasil-yapilir

WordPress web site, PHP ve MySQL ile geliştirilmiş, GPL (Genel Kamu Lisansı) ile lisanslanmış, açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi yazılımıdır. Başlarda bir blog yazılımı olarak geliştirilen wordpress ile gelinen son noktada, bir blog sitesi, haber sitesi, kurumsal firma sitesi, e-ticaret sitesi, oyun sitesi, pazaryeri sitesi, bağış sitesi, sosyal medya benzeri siteler, forum sitesi gibi birçok web sitesini wordpress web site ile yapmak mümkün hale gelmiştir.

WordPress web site için yazılmış tema ve eklentiler ile bu özellikler isteğe göre arttırılarak, istenilen proje için uygun hale getirilebilir. Örneğin bir emlak sitesi için gerekli olan emlak ilanı kaydı, emlak özelliklerinin oluşturulması gibi ek seçeneklerin wordpress sistemine eklenmesi mümkündür.

WordPress güvenlidir. WordPress’in güncel sürümleri oldukça güvenli hale getirilmiştir. Bir web sitesi için güvenliğin çok önemli olduğunu düşünecek olursak, wordpress’in bu noktada da beklentileri karşıladığını söyleyebiliriz.

Günümüzde kullanılan milyonlarca! sitenin yaklaşık olarak yüzde 30 ‘u wordpress altyapısı ile geliştirilmiştir. Bu bilgiden de anlayacağınız gibi wordpress oldukça kullanışlı bir sistemdir.

WordPress Web Sitesi Nasıl Yapılır?

  1. Bir WordPress planı seçin.
  2. Alan adınızı ve barındırma sağlayıcınızı ayarlayın.
    • Alan adınızı ayarlamak için (yani domain) bir alan adı sağlayıcısına ulaşmanız gerekiyor. Bu konuda Google üzerinde arama yaparak domain fiyatlarına bakabilir ve bir domain edinebilirsiniz. Ya da kullanmak istediğiniz alan adınızı WordPress uzantısı ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kurulum süreçlerini araştırdıkça bu terimleri de çok rahat öğreneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.
  3. WordPress’i yükleyin.
    • WordPress resmi sitesi üzerinden işlemlerinizi yapmak oldukça kolay olacak. Türkçe bir kılavuz olduğu için süreci doğrudan yürütebileceksiniz. Ama farklı bir şekilde alan adı ve sunucu satın almak istiyorsanız,  ülkemizde hizmet veren hosting firmalarına göz atabilirsiniz. Hosting firmasından sizin için projenize uyan bir hosting alabilir ve WordPress sitenizi o hosting üzerine kurabilirsiniz. Bu noktalarda hiç kafanız karışmasın. Hosting şirketlerinin canlı destek hatlarına istediğiniz soruyu sorabilir ve hızlı yardım alabilirsiniz.
  4. Tema seçimi yapın.
    • WordPress web sitenizi istediğiniz şekilde dizayn edebilir ve biçimlendirebilirsiniz. Bu konuda çok sayıda düzen, biçimlendirme stili ve yazı tipi gibi seçeneklere ulaşabileceğinizi unutmayın. WordPress oldukça fazla seçenek sunduğu için sınırsız bir özelleştirme hacmine sahip diyebiliriz.
  5. Web siteniz için içerik üretin.
    • Web siteniz için belki de en önemli şey içeriktir. Sitenize yazılar ve yeni sayfalar ekleyin. Daha sürecin başında olduğunuz için zaman içerisinde daha fazla bilgiye ve deneyime sahip olacaksınız. İstediğiniz zaman revize yapabilir ve istediğiniz sayfayı düzenleyebilirsiniz.
  6. Web sitenizi özelleştirin.
    • İşin burası biraz daha ince detaylarla bezeli. Seçtiğiniz temadan ziyade web sitenizi çok daha etkili kılmak için özelleştirme yapmanız gerekiyor. Öncelikle yönetici kontrol paneline erişerek ayarlar, genel ögesini seçin ve buraya sitenizin sloganını ve başlığını ekleyin. Önizleme yaparak nasıl göründüğünü rahatlıkla anlayacaksınız. Url, e-posta, saat dilimi ve daha pek çok temel site bilgilerini bu bölümden değiştirebilirsiniz.
  7. Eklentiler yükleyin.
    • Eklentiler WordPress alt yapısının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Sitenize işlevsellik katan, kullanıcı deneyimini artıran bütün eklentiler artı bir değer sunmaktadır. Ortalama olarak 55.000 eklenti arasından sitenizin amacına uygun eklentileri araştırıp bulabilir ve kurulumunu yapabilirsiniz.
  8. WordPress örneklerinden ilham alın.
    • Bu adımda da WordPress örneklerine göz atarak hangi temalardan nasıl sonuçların çıktığını, nasıl özelleştirmelerin yapıldığını görebilirsiniz. WordPress web siteleriniz için size ilham olacak tasarımları bu bölümden görebilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak en azından WordPress sitenin kuruluş mantığını çözebilir ve kendi sitenizi de rahatlıkla kurmaya başlayabilirsiniz yada bizimle iletişime geçerek hayalinizde ki web sitesine hemen kavuşabilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir; ” WordPress Seo Nasıl Yapılır? 

Detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Author

Hakan